fredag den 7. marts 2008

logbog uge 10, nu fra Hjallerup

Logbog uge 10

I uge 10 satte kunstnerteamet ind med en koncentreret indsats udelukkende i Hjallerup Fritidsklub. Nu skulle der fokuseres! Børnene skulle nu sætte ord på deres tanker og drømme og aktivt vælge deres opgaver. Herigennem skulle de stimuleres til yderligere udvikling af deres kreativitet og opfindsomhed.

Det virkede. Den gamle gymnastiksal var ikke til at kende igen. Væk var bolden. I stedet oplevede vi, at børnene ventede spændt på os og ivrigt spurgte os straks ved ankomsten, om vi ikke snart skulle i gang.

På næstsidste dag gav børnene os en overraskelse. I pausen improviserede de en historie og viste den for os. Inspirationen til historien fik de fra det billede af Poul Anker Bech, som vi havde vist dem og brugt. Nu blev billedet materiale til deres digt og deres indrestyrede leg.

Dette var netop, hvad vi havde håbet: Legen skulle udvikles af børnene selv og ikke afgøres af et computerspils eller boldspils regler. Vi følte virkelig, at vi havde sået et frø, som allerede nu havde vist os sin spire.

Tirsdag måtte vi undvære Viggo, der var taget med til konference i Middelfart. Han var eneste deltagende kunstner fra samtlige modelkommuner! Det må vi tale videre om. Hvordan får vi videregivet fra kunstner til kunstner den viden, som vi nu får opbygget? Mange kunstnere arbejder i projekter, der ligner vores, men ikke så langvarige projekter og ikke i et tværkunstnerisk team som vi.

Ingen kommentarer: