torsdag den 17. april 2008

Konference om Kulturkufferten

Konference om ”Kulturkufferten” d. 16. april 2008
Af: Birthe Helth, Vordingborg Bibliotekerne, tlf:55 36 38 00

Omkring 50 repræsentanter for aktørerne omkring ”Kulturkufferten” var onsdag den 16. april samlet til konference. Blandt deltagerne var repræsentanter for blandt andet dagplejere, børnehaver, musikskole, bibliotek samt børne- og familierådgivningen. Desværre var sundhedsplejerskerne forhindret i at deltage fordi de var konfliktramte.

På konferencen blev der sat fokus på det samarbejde der er nødvendigt for at nå målene om at alle børn i Vordingborg Kommune får en række kulturelle tilbud. Tilbud som samlet skal styrke deres sproglige og kulturelle udvikling.

På konferencen var der flere indlæg. Dagplejeleder Christian Barding fortalte de mange deltagere om brobygning, og konsulent Rikke Lund Heinsen fra ”Børnekulturens Netværk” satte ”Kulturkufferten” i sammenhæng med tankerne om vigtigheden af at styrke og udvikle kulturelle tilbud ude i det nye kommunale landskab.

Dagens højdepunkt var konsulent og foredragsholder Isabella Flensted som formåede at levendegøre begreber som kommunikation og arbejdsglæde. Hun gav også deltagerne mange spændende ideer til hvordan man rent praktisk kan lege sprog og begreber ind i børnenes verden.
Isabellas indlæg var et levende eksempel på at man skal gribes for at begribe.

Dagen afsluttedes med en debat mellem aktørerne om hvordan samarbejdet omkring ”Kulturkufferten” kan udvides.


For uddybende information, kontakt venligst:

Birthe Helth, Vordingborg Bibliotekerne, telefon:55 36 38 00, Mob:51 53 24 02, mail:bihe@vordingborg.dk

Ingen kommentarer: