onsdag den 30. januar 2008

"Kunst og Kultur i alle børns hverdag", Logbog for uge 3

Logbog for Uge 3:

I uge 3 har "Styrkeløfterne uden bagdele" (kunstnergruppens navn) løbende holdt møder. Vi har på disse møder prøvet at indkredse vores ideer, prøvet at gøre dem mere håndgribelige, og koge vores brainstorming ned til en mere klar substans. Det er mundet ud i, at vi alle 4 står mere klar i hovedet omkring det væsentlige spørgsmål: Hvordan vi forholder os til projektet, såvel strukturelt som indholdsmæssigt? Vi er mindre famlende, men dog stadig usikre på håndteringen af de 4 kunstarter; stadig en åben diskussion og refleksion over, hvordan de skal interagere med hinanden.

På disse møder er det også blevet besluttet, at vi lægger ud med at fokusere på det første halve år, altså frem til sommerferien, hvor vi gerne skulle have været ude på alle institutionerne og lavet et kortere introduktionsforløb. I de forløb vil vi tage udgangspunkt i et af Poul Anker Bechs billeder, som inspiration og holdepunkt for os alle 4.

Fredag den 18. januar møde med Vendsyssels Kunstmuseum
Møde med ”styrkeløfterne uden bagdele”, Vibeke Gamst og Marianne og Signe fra Kunstmuseet. Et godt møde, hvor vi fik sat ansigt på navne, talt om projektet i sin helhed, udvekslet ideer og undersøgt husets muligheder og begrænsninger. Der blev bl.a. luftet ideen om visninger af resultaterne fra introprojekterne på VKM. Der blev talt meget om, hvordan man kunne invitere børnene ind i disse rum, få dem til at indtage dem, indånde dem og bevæge luften i rummene, så rummene og luften blev en del af deres verden (erindring).

Emnet for ugen har været interaktion; det store dyr i åbenbaringen er, hvordan forholder musik, skuespil, storytelling og dans sig til hinanden. Kan der ske en sammensmeltning, hvem skal understøtte hvem, skal de være ligestillede, eller er der en hel anden måde? Hvordan interagerer vi med det store dejlige hus i Hjørring? Og ikke mindst: Hvordan får vi børnene til at leve og ånde i og for projektet?

Rikke Steen Mapstone
Danser
Ugens logbogfører

Ingen kommentarer: