mandag den 28. januar 2008

Projektmodning, Herlev Kommune

I Herlev Kommune har styregruppen bestående af 4 kulturledere, 5 ledere fra dagtilbud, børnekulturkonsulenten, en pædagogisk konsulent og en udviklingskonsulent afholdt to møder.
Vores projekt har tre hovedformål:
-Et kulturelt oplevelseskatalog
-En kulturel læreplan omfattende de aktuelle læreplaner for dagtilbud, barnets udviklingstrin og kunstens væsen
-Kompetenceudvikling af pædagoger på job
Kulturledernes rolle i forløbet er blevet afklaret og præciseret. De er med i processen så længe arbejdet fordrer deres bistand rent kompetencemæssigt. derefter vil konsulenterne og lederne formulere den pædagogiske del, og kulturlederne vil atter deltage i projektmodningen, når oplevelseskataloget skal diskuteres.
Lige nu har vi afsluttet en debat omkring kunstens væsen. I selve projektet skal vi arbejde med fortælling, drama, billedkunst, musik. For at finde ind til kunstens væsen har vi kortlagt forskelle for herved at kunne finde ind til hver kunstarts særkende.
Beskrivelsen af kunstens væsen blev holdt op mod forskellige dagtilbuds pædagogiske læreplaner, og vi har givet de første bud på aktiviteter.
På næste måde skal vi debatterer børns udviklingstrin i 3-6 års alderen for at kunne komme frem til hvilke kunstneriske aktiviteter der bedst henvender sig til børnene i målgruppen.
Vi arbejder ud fra denne opstilling: (udfyldes for hver af de 4 kunstarter)
Signalement på kunstens væsen Konkrete læreplaner Aktivitetsforslag Aldersgruppe

Ingen kommentarer: